Головна | Реєстрація | Вхід | RSSНеділя, 19.05.2024, 17:04

Служба у справах дітей Попільнянської РДА

Меню сайту
Форма входу
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2013 » Березень » 27 » Увага - діти на кризі!
10:48
Увага - діти на кризі!

На доручення МВС України кримінальна міліція у справах дітей проводить заходи з попередження нещасних випадків з дітьми на водоймах. Працівники КМСД звертаються до директорів шкіл, голів сільських та селищних рад, батьків, з проханням провести розяснювальну роботу серед дітей та населення щодо правил поводження на водоймах:

У жодному разі не можна виходити на тонкий лід та перевіряти його міцність ударом ноги, а обов’язково використовувати для цього палицю. Не можна стрибати та бігати по льоду, збиратися великими групами на одному місці. Знайте, що на початку льодоставу небезпечною є середина водоймища, а в кінці зими - прибережні ділянки. Також неміцним лід може бути біля стоку води, там, де б’ють ключі, де швидкий плин або струмок впадає в річку. Тонкий або крихкий лід поблизу кущів, очерету, під кучугурами, у місцях, де водорості вмерзли у лід, на ділянках, покритих товстим шаром снігу.

Безпечним вважається лід: для одного пішоходу - лід зеленуватого відтінку, товщиною не менше сантиметрів; для обладнання ковзанки або риболовлі - не менше 10-12 сантиметрів (масове катання - 25 сантиметрів).

Якщо ви опинилися у воді, пам’ятайте, що енергійні рухи під час перебування у воді сприяють швидкому охолодженнюТому старайтеся без різких рухів виповзти на міцний лід у бік, звідки прийшли та повзти до берега, відштовхуючись ногами від краю льоду.

 Надаючи допомогу людині, що провалилася під лід, ні в якому разі не можна підходити до неї стоячи, потрібно наближатися лежачи, розкинувши в сторони руки та ноги, використовуючи дошки або інші предмети, які є під руками. Лежачи на одному з таких предметів, закріплених мотузкою на березі або на твердому льоду, особа, яка надає допомогу, повинна наблизитися до потерпілого на відстань, яка дозволить подати мотузку, пояс, палку або багор. Коли поруч нічого немає, то 2-3 чоловіка лягають на лід і ланцюжком просуваються до постраждалого, утримуючи один одного за ноги, а перший подає жертві ремінь, шарф тощо.      

 Батькам слід бути пильними і не забувати про відповідальність згідно статті 166 ККУ, оскільки недбале відношення до своїх батьківських обовязків може призвести до трагічних наслідків.

Переглядів: 548 | Додав: Aleksios | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 16
Друзі сайту
  • Попільнянська райдержадміністрація
  • Сирітству - ні!
  • Мінсоцполітики
  • Попільнянська районна рада
  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Copyright MyCorp © 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz